Annons

Inget beslut om idrottshyror

Fritidsnämnden fattade inget beslut om att återinföra avgifter för föreningar som hyr idrottshallar för vuxna på sitt möte i onsdags.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2003

- Vi vill först diskutera frågan mer med föreningar och föreningsråd, säger Leif Johansson (s), ordförande i nämnden. Det var för ett år sedan som alla hyresavgifter för föreningar avskaffades. - Vi fick då kompensation för inkomstbortfallet, säger Lars Göran Canerholm, fritidschef i Trelleborg. I höstas, under budgetarbetet, fick nämnden vissa sparbeting och fattade ett principbeslut att återinföra hyresavgifterna i idrottshallar för vuxna. I förslaget som fritidsnämnden skulle behandlat i onsdags ligger avgifterna på 55 kronor i timmen för en liten hall och 90 kronor i timmen för en stor hall för föreningar. - Det är aldrig fel att lyssna på fler synpunkter, säger Leif Johansson. Efter att vi lade förslaget till nämnden har vi fått brev både från föreningsrådet och från IFK Trelleborg handboll. Vi ska nu ta upp en diskussion med dessa och med övriga föreningar. Leif Johansson utesluter inte att det kan bli förändringar i nivåerna på hyresavgifterna. - Men förslaget att återinföra avgifterna lever vidare, säger han. Jag hoppas att vi kan nå fram till en bra lösning. Ett argument från föreningsrådet mot att återinföra avgifterna är att föreningarna inte budgeterat för det i år. Enligt förslaget ska avgifterna börja gälla från 1 september i år. Hyresavgifterna på den föreslagna nivån innebär en inkomst för fritidsverksamheten på cirka 450 000 kronor per år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons