Inget besked om Harrys på Gamla torg

Byggnadsnämnden i Trelleborg vill ännu inte säga vare sig ja eller nej till ansökan om att få bygga ut Två Lejon vid Gamla torg.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2007

I förslaget till beslut menar stadsbyggnadschefen Stefan Ferm att byggnadsnämnden inte bör ge bygglov, eftersom det skulle påverka en av Trelleborgs mest välkända kulturhistoriska miljöer negativt.

Men byggnadsnämnden ville inte säga nej till ansökan, utan hålla frågan öppen.Ansökan syftar till att öppna en restaurang- och nöjesverksamhet på konceptet Harrys, som redan finns i bland annat Helsingborg och Malmö.

Den tillbyggnad man vill göra är en sorts veranda.

Enligt Stefan Ferms bedömning skulle tillbyggnaden utgöra en förvanskning och påverkan på stadsbilden vid Gamla torg som är främmande. Den tydliga fasadlinjen utmed gatans norra del skulle också påverkas negativt, menar stadsbyggnadschefen.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.