Annons

Inger Hansson får kritik på Twitter

Julfrid råder inte hos Trelleborgsmoderaterna. Mitt under fullmäktigemötet på måndagen fick ordförande Inger Hansson (M) kritik av partikollegor på det sociala mediet Twitter.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2012
Ulf Bingsgård och Inger Hansson.
Ulf Bingsgård och Inger Hansson.Foto: 
Foto: 

Det var när ombyggnaden av Klagstorps skola debatterades som bråket blossade upp. När Socialdemokraternas begäran om återremiss var uppe lade Inger Hansson ner sin röst, vilket irriterade både kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och ledamoten Mikael Rubin (M).

Men åhörarna märkte inget av irritationen, såvida de inte var inloggade på det sociala mediet Twitter. Efter att Ulf Bingsgård ondgjort sig över att S fått igenom återremissen svarade Mikael Rubin:

Annons

"Inte heller så snyggt att fullmäktigeordförande, M, skäller på servicenämndens ordförande, M, att han arbetar för långsamt. Sen lägger Inger Hansson dessutom ner sin röst och röstar inte på femklöverns gemensamma förslag!!!!".

På det svaret replikerade Ulf Bingsgård: "Pinsamt är bara förnamnet."

Vad menade du med det?

– Inger Hansson sitter med i den politiska ledningsgruppen och fullmäktigegruppen, och har själv varit med att ta fram förslaget. Sen väljer hon helt plötsligt att lägga ner sin röst. Det är märkligt att inte stötta den gruppering man tillhör. Inger Hansson var vårt förslag till fullmäktigeordförande, då borde hon också stödja den politik vi driver, säger Ulf Bingsgård.

Får inte moderater lov att ha andra åsikter än partiets?

– Jovisst, men då ska man signalera det i tid och ta den diskussionen innan. Det är så man kan vara med och påverka besluten, säger Ulf Bingsgård.

När TA pratar med honom dagen efter mötet har Ulf Bingsgård inte konfronterat Inger Hansson med sina synpunkter.

– Nej, jag tycker det är en sak för vår gruppledare. Dessutom har vi varit fullt upptagna med annat sedan mötet.

Mikael Rubin tycker att det sker för ofta att Inger Hansson har annan åsikt i fullmäktige än femklövern. Dessutom tycker han att det var fel av Inger Hansson att kritisera Gunnar Grafström under mötet.

– Sådana diskussioner bör man ha internt. Och jag tycker inte man kan ha avvikande åsikter i fullmäktige nästan varje gång.

Annons

Inger Hansson säger till TA att hon tycker det framkom så mycket ny information i ärendet med Klagstorps skola att hon blev osäker. Därför lade hon ner sin röst.

– De kanske tycker att jag är en svikare, men då får de väl tycka det.

Inger Hansson har tidigare reagerat på Ulf Bingsgårds användning av sociala medier under fullmäktigemötena. Hon har fortfarande samma åsikt.

– Jag tycker att man ska delta i debatten där den förs. Jag tycker att det är ohövligt att twittra under mötet, säger hon.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons