Annons

Ingen vill ta över tandvård i Smyge

Av de nio folktandvårdskliniker som Region Skåne vill sälja är det helt klart att privata intressen tar över på sju ställen. I Smygehamn har man dock ingen som vill ta över.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2012
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

– Vi har sammanlagt haft tre intressenter som varit och tittat på lokalerna i Smygehamn, förklarar Louise Roberts, som är ansvarig för försäljningen vid Region Skånes avdelning för produktionsstyrning.

Enligt Louise Roberts har dock alla tre som visat intresse för Smygehamn tackat nej i slutändan.

Annons

Loppet är dock inte helt kört för kliniken i Smygehamn ännu.

– Vi har inte avslutat försöken att få kliniken såld ännu, säger hon. Om det finns någon som är intresserad så går det bra att höra av sig. Men det är klart, vi börjar nog närmare oss ett beslut att ge upp planerna på att försöka få någon att ta över kliniken i Smygehamn.

Bakgrunden till att Folktandvårdens filialer i Smygehamn och på åtta andra orter i Skåne säljs är att verksamheten flyttats till större orter i närheten. I Smygehamn flyttas patienter och personal till Trelleborg.

Region Skånes beslut blev att om möjligt sälja de kliniker som läggs ner till privata intressenter.

Enligt regionens regler ska en folktandvårdsklinik ha 7 500 personer i sitt upptagningsområde för att få finnas kvar. I Smygehamnsområdet finns ett patientunderlag på 2 462 personer.

– Det är det budskapet vi fått från alla tre intressenter som varit i Smygehamn och tittat, befolkningsunderlaget räcker inte till, helt enkelt, säger Louise Roberts.

En orsak till att försäljningen av klinikerna dragit ut på tiden är att det i vissa fall handlar om tre olika parter som ska komma överens.

– Det är vi på regionen, den som ska ta över och i ibland hyresvärden, om inte regionen äger lokalerna, säger Louise Roberts.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons