Annons

Ingen upphandling påbörjad

Idén med att låta Region Skåne ta över ansvaret för färdtjänsten i Trelleborg röstades ner. Avtalet med Palmstadens taxi löper ut i augusti nästa år och ännu har socialnämnden inte påbörjat arbetet med en ny upphandling.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2011

Socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander (M) menar att det lutar åt att avtalet med Palmstadens taxi nu måste förlängas med ytterligare ett år.

– Det känns så men vi har inte tagit något beslut om det, säger hon.

Annons

Marianne Ohrlander menar att tiden för att göra en ny upphandling av färdtjänsten i Trelleborg är knapp. Frågan ligger på socialnämndens bord men ännu har arbetet inte påbörjats. Marianne Ohrlander tycks inte vilja ta ansvaret.

– Frågan är om det egentligen ska vara socialnämndens ansvar eller om det borde ligga på någon annan nämnd, säger Marianne Ohrlander och menar att det i andra kommuner ligger under tekniska nämnden eller liknande.

Hon utesluter inte heller att det trots allt kan bli Region Skåne som får ta ansvaret.

– Vi får se hur det utvecklas med Region Skåne, säger hon utan att vilja utveckla sitt resonemang.

– Nu måste vi börja på ruta ett och vi har lagt ner mycket tid på att få fram det som är positivt med att Region Skåne tar över, säger hon och menar att det alternativet skulle vara det bästa för dem som nyttjar färdtjänsten.

– Det är det bästa för våra kunder som vi såg det. Det hade gett mycket mer resmöjligheter för den moderna människan, säger hon.

Nytillträdde socialchefen Annica Winberg är beredd att starta processen med en ny färdtjänstupphandling så snart förvaltningen får uppdraget från nämnden.

– Nämnden äger frågan. Den dag vi får uppdraget att göra en upphandling så är det något vi prioriterar, säger hon men påpekar att det krävs mer än ett halvår för att kunna genomföra upphandlingen.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons