Ingen skridskobana i vinter

Loppet är inte kört för en isbana i Trelleborgs centrum. Men det mesta talar för att skridskobaneprojektet läggs på is. Det bekräftar cityledaren Johan Kristiansson. "Möjligen kan det bli aktuellt nästa år", säger han.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2008
Ger inte upp. Cityledaren Johan Kristiansson vill ha en isbana. Arkivbild: Albin Brönmark
Ger inte upp. Cityledaren Johan Kristiansson vill ha en isbana. Arkivbild: Albin BrönmarkFoto: 

Relationen mellan kommunstyrelsen och Citysamverkan är minst sagt frostig i frågan om en isbana på Rådhustorget.

- Det var tråkigt att kommunstyrelsen inte nappade på vår idé om en isbana på Rådhustoget. Vi som vill förgylla stadskärnan och höja mysfaktorn, säger Johan Kristiansson, som är cityledare och en av initiativtagarna till att försöka anlägga en skridskobana mitt i stan.

Han tror inte att det kan bli aktuellt med en isbana i innerstan nu i vinter.

- I bästa fall blir det nästa år. Men vi vet inget. Nu ska vi i Citysamverkan diskutera hur vi ska gå vidare, förklarar Johan Kristiansson. Det var i måndags TA berättade om kommunstyrelsens sågning av Citysamverkans bidragsansökan, där de förenade köpmännen vill att kommunen stödjer projektet genom att bekosta kylaggregat och en bod under tre vintermånader.

Men det blev alltså kalla handen från kommunstyrelsens politiker, bortsett från Per Klarberg (sd) som stödjer idén. Politikerna anser att det är en för liten yta att uppföra en isbana på. Dessutom hävdar de att en anläggning av den sorten kan vara störande för de boende i området. Men Johan Kristiansson tänker inte ge upp hoppet.

- Vi i Citysamverkan har arbetat hårt och är beredda att själva stå för cirka 100 000 kronor, som vi tar från egna medel och sponsorer. Men hela det här avslaget i kommunstyrelsen gör att allt stannar av, säger han.

Men Kristiansson tänker inte driva frågan om isbana på Rådhustorget stenhårt.

Han är beredd att omvärdera förslaget.

- Finns det chans att placera isbanan någon annanstans, vid Stortorget eller Stadsparken, kan det bli ett lämpligt alternativ. Bara banan ligger i centrum.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.