Ingen sänkt fart

Tekniska nämnden i Trelleborg säger nej till 30-gräns i Östra Värlinge och sänkt fart i Grönby men vill ha en dialog om trafiksäkerheten i Grönby.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2004

På sitt sammanträde i onsdags fattade tekniska nämnden i Trelleborg beslut om att avslå förslaget från en boende att sänka hastigheten till 30 genom Östra Värlinge.

I motiveringen till avslaget menar nämnden att det inte finns någon skola eller annan verksamhet som motiverar en sänkning av hastigheten i byn. Enligt nämnden har Östra Värlinge en typisk bykaraktär. Inom ramen för en tillåten högsta hastighet på 50 kilometer i timmen har bilföraren skyldighet att anpassa farten efter trafiksäkerhetens krav i byn, menar tekniska nämnden i sitt beslut. När det gäller Grönby har en boende i byn hört av sig med krav på trafiksäkrare miljö.

Tekniska nämnden säger dock nej till en prövning av en sänkning av hastigheten. Enligt nämnden har det inte kommit fram något nytt som motiverar att frågan tas upp igen. När det gäller andra åtgärder för att få ner farten och cykelvägar hänvisar nämnden till Vägverket, som beslutar om de frågorna.

Tekniska nämnden menar dock att det vore bra med en dialog om trafiksäkerheten i Grönby med den klagande personen, Kommunal teknik och Vägverket.

Tekniska nämnden menar dock att Vägverket bör ta initiativ till en sådan dialog och hänvisar den klagande Grönbybon till Vägverket för fortsatta diskussioner i frågan.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.