Annons

Ingen rost hos Isaksson

– Skönt att få hålla nollan. Landslagsmålvakten Andreas Isaksson visade inga tecken på ringrost efter den senaste tidens turbulens och matchbrist.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2008

En mållös match kan vara rena drömmen för en målvakt. Och det var ingen tvekan om att det var en nöjd Andreas Isaksson som summerade onsdagens landskamp mot Turkiet.

Det uteblivna kontraktet med Galatasaray, hemmahörande i just Istanbul, och Isakssons hårdnackade vilja att i stället stanna kvar i spela ett fåtal reservlagsmatcher i Manchester City i stället för att söka sig en ny klubbadress, har skapat rubriker på sistone. Och tärt på humöret.

Annons

När Isakssons fotbollsliv var som mörkast klev han in i landslagsmålet och svarade för en helgjuten insats - även om han själv höll med om att han haft svettigare matcher.

- Jag tyckte det gick okej, sade han.

- Det var en ganska normal match, men jag tycker ända jag visade att jag har bra form.

Hur det nu kan förhålla sig så, med de förberedelserna.

- Det gäller bara att fokusera, vara extra koncentrerad, sade han.

- Visst kan det vara svårt med tajmingen när man inte stått så mycket, men det kändes bra och jag har inga problem med självförtroendet. Det var mest kul att få spela en landskamp.

Även om Isaksson blir en B-lagsmålvakt under våren kommer han inte att ge upp rollen som förstemålvakt till Rami Shaaban frivilligt.

Det som gjorde att Turkiet skapade ett visst tryck mot Isaksson ibland var att det svenska mittfältet inte orkade stå emot turkarna hela vägen. I Tobias Linderoths frånvaro fick Anders Svensson åter ta den defensiva mittfältsrollen.

En roll han funnit sig väl i, även om han är en annan spelartyp än Linderoth.

- Jag tycker faktiskt det är roligt att spela där och tyckte vi höll ihop det bra. Turkiet hade sitt för dagen bästa lag, påpekade han.

Annons

- Jag är förvånad att jag ändå orkade hela matchen. Vi är inne i hårdträning med Elfsborg.

Veteranen prisade också de nya landslagsspelarna som trycker på för att slå sig in i EM-truppen.

- Det var många nya som skulle hitta positionerna och jag är grymt imponerad av allihop, sade han. (TT:s utsände)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons