Annons

Ingen oro för narkosgaser

Efter årsskiftet skärps reglerna kring narkosgaser. På Trelleborgs lasarett oroar man sig inte. Man anser att man redan i dag har bra kontroll över eventuella läckage.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

En del av bakgrunden är diskussionerna om att narkosläkare dör tidigare än sina kolleger. Studier har också visat att anestesisjuksköterskor löper större risk att drabbas av multipel skleros (MS). - All förbrukning genom narkosmasken journalförs, säger Bo Bergström, driftservicechef på Trelleborgs lasarett. Vi har punktutsug som tar hand om läckage vid sidan av masken. Dessutom har jag beställt en mätning av det som eventuellt läcker ut i rummet. På operationsavdelningarna sövs allt fler patienter längre ner i halsen så läckage kring masken ska vara ett minskande problem. Narkosgaserna förvaras i tuber och all förbrukning har dokumenterats sedan flera år tillbaka.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons