Annons

Ingen ny hyresgäst finns i sikte

Kommunen har ännu inte hittat någon ny hyresgäst till Jobb Service Syds lokaler på Gasverksgatan. Risken är att lokalerna kommer att stå tomma en tid framöver.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2013

På torsdag upphör det sociala företaget Jobb Service Syd. Den kommunstyrda ekonomiska föreningen, som riktat in sig på att ge långtidsarbetslösa jobb, har haft problem med ekonomin och i maj beslutade styrelsen om nedläggning.

Lokalerna som företaget nu lämnar innehåller bland annat nyrenoverade kontor, ett snickeri och en syateljé. De ägs av det kommunala fastighetsbolaget Östersjöterminalen som ännu inte har hittat någon ny hyresgäst. Samtal har förts mellan Östersjöterminalens vd Kent Jönsson och kommundirektören Jonas Rosenkvist, men utan några konkreta resultat.

Annons

– Lokalerna är alldeles för bra för att bara låta stå. Men hittills har vi inte kommit så långt i diskussionen. Jag har också pratat med utvecklingsbolaget om att möjligen göra om det till kontorshotell, säger Kent Jönsson.

Anställda på Jobb Service Syd har ondgjort sig över den höga hyran som man menar har bidragit till företagets ekonomiska bekymmer. Men Kent Jönsson tycker inte att hyran, som enligt företagets budget ligger på 51 000 kronor i månaden, är väl tilltagen.

– Den är inte anmärkningsvärt hög på något sätt. Hyresnivån kan inte ha varit avgörande för att det inte gick att driva verksamheten, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons