Annons

Ingen ny E 6-avfart till Trelleborg

Vägverkets planering för utbyggnaden av E 6 bygger på att infarten till Trelleborg går som i dag.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2005

Samtidigt sker en parallell kommunal planering med utgångspunkt att i en framtid eventuellt föra över E 6 funktioner till en annan sträckning.

Det framgår av Vägverkets yttrande över den fördjupade översiktsplanen för Stavstensudde.

Annons

Vägverket menar i sitt yttrande att exploateringen av Stavstensudde är spännande, men pekar samtidigt på vikten av att väg- och gatuplaneringen finns med i samhällsplaneringen.

"Ett tryggt och spännande boende måste samsas med en effektiv och långsiktigt hållbar trafikförsörjning" skriver Vägverket i sitt yttrande.

De båda alternativen av dragning av E 6 in till Trelleborg är dels enligt nuvarande sträckning, dels en ny sträckning norr om Maglarps by med koppling till Hedvägen och Västra Ringvägen i Trelleborg.

"Vid samrådsmöte med kommunen kom vi överens om att den fortsatta vägplaneringen skall bygga på det faktum att väg E 6 löper fram till hamnen i befintligt läge" skriver Vägverket i sitt yttrande.

Vägverket medger dock att kommunen genomför en parallell planering för att i en framtid eventuellt föra över E 6 i den alternativa sträckningen.

Även vägen genom området från E 6 till kustvägen 511 måste få en optimal dragning, menar Vägverket, som förutsätter att vägen kan få en säker och attraktiv sträckning, både ur vägsynpunkt och ur bostadsplaneringsvinkeln.

Vägverket vill också vara med i utformningen av bullervallen som ska gå mellan E 6 och det planerade nya bostadsområdet.

Enligt Vägverket är det viktigt dels att bullervallen blir effektiv, dels att den smälter väl in i landskapet.

"Utformningen bör detaljstuderas genom ett nära samarbete mellan oss och kommunen" skriver Vägverket i sitt yttrande.

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons