Annons

Ingen misstanke om brott efter nödvärnsskjutning

Den affärsinnehavare på Stavstensvägen i Trelleborg som i lördags morse fick påhälsning av inbrottstjuvar och sköt en av dem i ljumsken, misstänks inte för brott.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2002

- Vid sådana här händelser har man rätt att handla i visst nödvärn vilket affärsägaren också gjorde, säger kammaråklagare Lars Morand vid åklagarmyndigheten i Malmö. Något nytt har inte kommit fram i utredningen och inget pekar på att affärsinnehavaren ska ha agerat så att något brott ska ha skett. - Förhör pågår med de inblandade personerna och vi får se vad de leder till, säger Lars Morand som är åklagare i fallet tillsammans med Jan Pernvi. Det var när inbrottstjuven inne i butiken hotade ägaren med en motorsåg och gjorde ett utfall som skottlossningen skedde. Ägaren till butiken var på väg att gå ut på jakt varför han hade sitt gevär i närheten. Den skottskadade tjuven opererades på universitetssjukhuset MAS i Malmö efter händelsen och om han kommer att få några framtida men är ännu oklart. Hans medhjälpare vid inbrottet kunde snabbt gripas av polis och blev frisläppt efter förhör. Text: Ramon Laurén

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons