Annons

Ingen majoritet för s och v

Socialdemokraterna och vänstern har inte längre majoritet i kommunfullmäktige i Trelleborg. Det framgår av den slutliga sammanräkningen som länsstyrelsen gjorde under måndagen.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2002

Socialdemokraterna måste nu söka stöd hos ytterligare något parti för att behålla makten. Trots att s går framåt i röstandel med en procentenhet mister partiet två mandat. Eftersom vänstern blir av med ett av sina tre mandat har s och v tillsammans endast 25 mandat av kommunfullmäktiges 51. Det sammanlagda mandatantalet för kd, fp, m och c blir 18. De båda partier som inte vill ställa in sig i något av lägren på den politiska höger-vänster-skalan, Sveriges pensionärers intresseparti (spi) och miljöpartiet får fyra respektive två mandat. Sammanlagt blir det 24. Nya i kommunfullmäktige blir sverigedemokraterna (sd) som tar två mandat. För att störta s-styret krävs alltså att de borgerliga partierna dels får stöd av både spi och mp samt att man samarbetar med sd. Några ändringar av personsammansättningen i fullmäktige på grund av personröster blir det inte utan de som väljs in är de som nominerats av partierna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons