Ingen ljusning för Trelleborgsbana

Trelleborg • Publicerad 4 november 2007

Kommunstyrelsen beslutade i veckan att återigen pressa Banverket och Skånetrafiken när det gäller persontrafik på Trelleborgsbanan.

Efter beskedet att persontågstrafik skjuts på framtiden har Anders Svensson (mp) och Patrik Holmberg (c) utrett huruvida Trelleborgsbanan kan öppnas i begränsad omfattning. På det sättet kanske inte trelleborgarna som pendlar till Malmö behöver vänta till 2015 eller 2019.

Dagens järnväg används nästan enbart för godstrafik.

Anders Svensson och Patrik Holmberg vill nu öppna möjligheten att driva begränsad persontrafik. För att skynda på processen föreslås till exempel förskottering.

Kommunstyrelsen beslutade att öppna en dialog med Banverket och Skånetrafiken. Catherine Persson (s) ville dock tillägga att förskottering är otaktiskt att ta upp i ett för tidigt skede.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.