Annons

Ingen jubileumsfest för Biffens gatukök

När Leif "Biffen" Nilsson skickade ut lappar till grannarna om planer på ettårsjubileum med levande orkester anmälde de gatuköket till kommunen för högljudda alkoholpåverkade gäster som skräpar ner och urinerar på väggar i området.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2008
"Inkomsterna rinner inte över men det blir plus i slutändan", försäkrar Leif "Biffen" Nilsson. Bild: Claes Nyberg
"Inkomsterna rinner inte över men det blir plus i slutändan", försäkrar Leif "Biffen" Nilsson. Bild: Claes NybergFoto: 

För de flesta är Leif Nilsson mer känd som Biffen. Ett öknamn som han dragits med sedan åtta års ålder, men inte kommer ihåg varför.

I drygt ett år har han drivit Biffens gatukök för hungriga nattgäster. Nu vill han fira med högre musik än de vanliga tonerna som strömmar ur radion.

Annons

- Vi ska inte arrangera någon Roskildefestival, vi måste ju kunna höra vad gästerna beställer, säger Leif Nilsson. Biffens gatukök håller öppet två kvällar i veckan från klockan tio till fyra på morgonen.

Hit kommer ett femtiotal gäster när uteställena nere i staden har stängt.

- De är hungriga och köper mest hamburgare, säger Leif Nilsson.

Men lokalhyran måste betalas alla dagar

- Jag har prövat att hålla öppet mer men det är inte lönt. Det kommer ingen. Då finns det så många andra matställen, säger Leif Nilsson.

Under veckan tillverkar han kretskort, ensam vid en maskin i Malmö. Gatuköket på Hesekillegatan innebär sociala kontakter och en chans att tjäna extra pengar. - Men det blir inte så mycket över, försäkrar Biffen.

Men efter anmälan blir det inget jubileumsfirande.

- Nej, vi vill ha god kontakt med grannarna. I stället har vi lovat att utsträcka vår städning längs gatan på båda sidor, några fastigheter i varje riktning, säger Leif Nilsson.

Han har i ett brev till miljöförvaltningen besvarat klagomålen. Det är inte alla som klagar och de som är upprörda störs även mycket av all trafik som inte gatuköket rår över.

Miljöförvaltningen har skickat vidare brevet till polis, fastighetsägare och berörda grannar och avvaktar eventuella svar innan de gör en egen bedömning.

Åsa Liliefeldt Lundström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons