Annons

Ingen hastighetssänkning vid Anderslöv

Länsstyrelsen säger nej till att hastigheten på ett avsnitt av väg 663 vid Anderslöv sänks från 70 till 50 kilometer i timmen.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2002

Den aktuella vägsträckan ligger inte inom tättbebyggt område där kommunen själv får bestämma hastighetsgränserna. För att kunna sänka hastigheten har Kommunal teknik därför ansökt hos länsstyrelsen om ändringen. Vägverket region Skåne har avstyrkt förslaget, medan polisen i polisområde Södra Skåne tillstyrkt. Länsstyrelsen har besökt vägsträckan innan beslutet fattades. - Förhållandena på vägsträckan kan inte anses avvika från vad som är normalt för en väg där 70 kilometer i timmen är högsta tillåtna, skriver länsstyrelsen. Därför finner länsstyrelsen inte att det finns tillräckliga skäl för att besluta om lägre hastighet än den som nu gäller.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons