Annons

Ingen fisk – men visst nappar det

Fiskelyckan tröt, men TA:s unga reporter var ändå nöjd med att prova en dags kustmete.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2007
Stellan Jakobsen och Johan Andersson hoppas på stor fångst.Foto: 

Vi anländer till Limhamn runt halv elva och det dröjer inte mer än en kvart innan första kastet kastas. Vi är alla ivriga att komma igång med fisket så fort vi kliver ur bilarna. Vår grupp består av elva personer i alla åldrar. Alla i gruppen har provat på någon sorts fiske tidigare, men kunskap och skicklighet skiljer sig åt. Fiskelyckan visar sig vara dålig för samtliga.

Efter nästan sex timmars fiske är ett yngel som fastnat i en bit tång den enda fisken gruppen lyckats fånga.

Annons

– Detta var enda gången vi inte fått någon fångst här i Limhamn. Så summerar den något besvikne fiskarveteranen Martin Hempel den sex timmar långa fiskeutflykten.

Han är med i Trelleborgs

Sportfiskeförening som funnits i 27 år. Den har dryga 70 mer eller mindre aktiva medlemmar i alla åldrar. Ett trettiotal medlemmar är under 18 år. En gång i veckan träffas föreningens medlemmar och minst en gång i månaden arrangeras fiskeutflykter.

– Dåligt fiske idag, menar Filip Uhde Jönsson.

– Men trevligt ändå, fyller Robert Folkstrand i. Filip instämmer och avslöjar att han efter den här dagen bestämt sig för att bli medlem i sportfiskeföreningen. Robert Folkstrand, aktiv medlem i föreningen, hävdar att förutom dålig fiskelycka kan man skylla på: lågt vatten, fel vindar och stömmar åt fel håll. Om man inte är det redan förvandlas man nog till perfektionist som sportfiskare.

Helhetsbilden jag fått av fiske idag är att det är en otroligt social aktivitet. Det ges mycket tid mellan kasten att prata och umgås. Förutom att vi inte fick någon fångst är det enda negativa att gruppen bestod av enbart killar. Den här typen av fiske är med all säkerhet något jag kommer göra om.

Ulrik Montnemery

ung reporter

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons