Annons

Ingen dom mot misstänkt tafsare

Nio unga flickor anmälde under förra året att en man sökt upp dem utomhus i Trelleborg och tafsat på dem. I går hölls rättegången i Trelleborgs tingsrätt mot den 33-årige mannen som stod åtalad för sexuellt ofredande.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2003

I rättssalen hade flera av de utsatta flickornas föräldrar och anhöriga samlats, både för att vittna om ofredandena och för att bevaka rättegången. Förhören med flickorna spelades däremot upp på video inför rätten som beslutade att hålla förhandlingarna inom stängda dörrar efter begäran av flickornas målsägandebiträde, advokaten Christel Karlsson. - I egenskap av målsägarbiträde begär jag att tingsrätten förordnar om att förhandlingarna ska hållas inom stängda dörrar, sade Christel Karlsson innan förhandlingarna började. Den 33-årige mannen greps och anhölls den 21 augusti förra året men släpptes vid häktningsförhandlingen den 24 augusti. Ofredandena ska ha pågått utomhus på olika platser i Trelleborg mellan maj och augusti varav tre fall inträffade den 9 augusti. Han sökte då upp en tioårig flicka på Kaptensvägen. När han talat med henne lade han handen över hennes rumpa. Samma sak hände med en åttaårig flicka på Dalabadet samma dag. På Per Hans väg sökte han upp en tioårig flicka och lade sin arm om hennes midja och stoppade sin hand i hennes ficka. Alla de utsatta flickorna har berättat på liknande sätt om hur det gått till när mannen kommit cyklande och tagit kontakt med dem. När de sade ifrån har han blivit skrämd och cyklat iväg. Mannen stod även åtalad för olovligt innehav av alkoholdrycker. Han riskerar att dömas till böter eller fängelse upp till sju år. Någon dom föll inte under tisdagen. Istället beslöts att mannen skulle genomgå rättspsykiatrisk undersökning. 4 mars tar tingsrätten på nytt upp målet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons