Annons

Ingen chans att äta lunch ute på Öster

För arbetarna på Herrströms mekaniska på Östra industriområdet i Trelleborg finns det ingen chans att äta lunch ute. Med en halvtimmes rast och lång väg till närmaste restaurang så gäller det att själv se till att man får i sig något.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2009
Emma Jönsson gillar att tillbringa lunchrasten vid fönstret i förrådet och snacka med arbetskamraterna. Axel Jensen, Bengt Jensen och Stefan Nilsson äter tillsammans i matsalen på Herrströms melkaniska. Bilder: Tomas Nyberg
Emma Jönsson gillar att tillbringa lunchrasten vid fönstret i förrådet och snacka med arbetskamraterna. Axel Jensen, Bengt Jensen och Stefan Nilsson äter tillsammans i matsalen på Herrströms melkaniska. Bilder: Tomas NybergFoto: 

Många anställda väljer att beställa matlådor från HBI catering som kör ut på industriområdet.

- Man kan välja på dagens rätt med alternativ och veckans pasta, veckans sallad och veckans erbjudande, berättar Lars Hansson medan han äter falukorv med stekt potatis och stekt ägg.

Annons

Lars Hansson sitter tillsammans med ett gäng andra anställda inne i förrådet och äter i stället för i matsalen.

- Det är lugnare och tystare här, säger han. Själv brukar jag ha med mig mat hemifrån ganska ofta, mycket grönsaker blir det.

Herrströms har cirka 50 anställda. På Östra industriområdet finns en hel del andra företag. Men ingen butik eller servering.

- Det närmaste är CityGross-butiken, säger Stefan Nilsson, som själv bara har med sig smörgåsar på fredagen.

Han brukar sitta och äta i matsalen tillsammans med kompisarna Axel Jensen och Bengt Jensen, som inte är släkt, trots att de har samma efternamn.

- Vi kommer alla tre från Nibe, berättar de. Vi fick jobb här när Nibe lades ned.

Flera som äter i matsalen söker sig efter maten ut till förrådet, eftersom man inte får röka i matsalen, medan andra tillbringar hela rasten i förrådet.

De anställda på Herrströms hoppas nu att Kockums inflyttning på området ska ge ett lyft när det gäller lunchmöjligheterna.

- Det vore trevligt med något ställe där man kunde köpa mat, som en pastavagn till exempel, säger de.

Att ta längre lunchrast för att hinna iväg och äta någon stans är inget alternativ, menar arbetarna som har arbetstid mellan 07 och 15.45 och värdesätter att få komma hem tidigt.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons