Inga tveksamma bisysslor

Ingen anställd i Trelleborgs kommun har en bisyssla som kan skada förtroendet för kommunen, hindrar eller konkurrerar med den kommunala verksamheten.
Trelleborg • Publicerad 6 mars 2010

Trelleborg. Den bedömningen gör kommunens förvaltningschefer i samband med att revisorerna från PricewaterhouseCoopers granskat bisysslorna. Det har skett på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i kommunen.

Revisorerna menar att även om det ser ut så i dag är det viktigt att även i fortsättningen följa upp och dokumentera bisysslor.

Revisorerna menar också att kommunen bör dra upp gemensamma riktlinjer och anvisningar för hur bisysslor ska hanteras i de olika nämnderna. I dagsläget sker det på lite olika sätt. Dessutom vill revisorerna att det ska finnas en gemensam blankett för bisysslor.

Olof Broddesson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.