Annons

Inga skador rapporterade i Trelleborg

Varken säkerhetschefen eller räddningschef i Trelleborg har fått in rapporter om några skador efter jordskalvet på tisdagsmorgonen.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2008

- Jag befinner mig på resa men följer vad som händer, säger säkerhetschefen i Trelleborgs kommun Sven Jönsson. Ännu har jag inte hört att det förkommit några skador.

Sven Jönsson menar att det som kan skadas av jordskalv framför allt är rören i va-nätet och elnätet.

Annons

- Jag pratade med kommunens växel i morse och gav dem rådet att säga till oroliga som ringde att lyssna på radio, säger Sven Jönsson.

Måns Krook, biträdande räddningschef i Trelleborg, känner heller inte till några skador orsakade av skalvet, varken inne i stan eller ute på Söderslätt.

Telefonerna gick däremot varma hos räddningstjänsten efter de dramatiska skakningarna:

- Än så länge har vi inte fått några synliga skador rapporterade. Det ringde dock många hit som var oroade. Direkt efter skalvet hörde de av sig och ville berätta vad de hade upplevt, berättar Måns Krook.

Johan Persson;Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons