Annons

Inga pengar till Klagstorps skola

Socialdemokraterna och Söderslättspartiet stoppade anslaget på 15 miljoner kronor för ombyggnaden av Klagstorps skola. Orsaken var att S och SÖS inte tyckte sig ha fått klara besked om skolans kök.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2012

– Vi är för en utbyggnad av skolan i Klagstorp. Men vi kan inte bara säga ja till att använda 15 miljoner kronor av kommuninvånarnas pengar när vi inte vet om vi behöver ett nytt kök eller inte, menade Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg. Vi har efterlyst en plan för hur många kök det ska finnas, var de ska ligga och vilken sorts kök de ska vara. När vi inte fått de beskeden kan vi inte med gott samvete säga ja till att lägga ut mer pengar.

Kommunfullmäktiges sammanträde hölls på måndagens eftermiddag eftersom kvällen var avsatt till det traditionella julbordet. Men diskussionens vågor gick ändå heta på sammanträdet och hetast blev debatten om Klagstorps skola.

Annons

– Det är ett mycket olyckligt beslut att återremittera ärendet. Det försenar utbyggnaden för lång tid, menade Gunnar Grafström (M), ordförande i servicenämnden.

Han fick medhåll av Lars Mikkelä (M), ordförande i bildningsnämnden.

– Om ni hade berett ärendet ordentligt hade vi kunnat säga ja, svarade Catherine Persson.

Vid voteringen röstade 19 ledamöter för återremiss, 31 emot och en lade ned sin röst. Eftersom det bara behövs en tredjedel för att ärendet ska tas om blev beslutet återremiss.

Kommunfullmäktige beslöt även, efter ett förslag från S, att kräva att servicenämnden återkommer i mars nästa år med en redovisning av vilka åtgärder som genomförts med anledning av revisionens granskning av måltidsverksamheten.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons