Inga parkeringsvakter i småbyar

Felparkerare i Gylle, Fuglie, Alstad och Beddingestrand kan andas ut. Kommunen kommer inte att skicka ut några p-vakter till dessa orter.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2010

TRELLEBORG. Tekniska nämnden har föreslagit att man ska utöka parkeringsövervakningen från Trelleborg, Dalköpinge och Gislövs läge till att omfatta hela vägnätet i kommunen. Samtidigt skulle antalet parkeringsvakter utökas från två till tre. Syftet var att öka trafiksäkerheten, framkomligheten och tillgängligheten.

Kommunstyrelsen säger ja till tre parkeringsvakter, men menar att den utökade bevakningen ska begränsas till Klagstorp, Anderslöv, Skegrie och Smygehamn. Detta efter att Socialdemokraternas förslag i kommunstyrelsen vunnit gehör.

– Att ha parkeringsvakter på platser som Snarringe och Gislövs by känns överdrivet och skulle bara ställa till det för de boende. Det är bättre att man koncentrerar sig till orter där det finns ordentliga vägnät, säger Catherine Persson som menar att det är klokare att prioritera parkeringsövervakningen vid exempelvis Vångavallen under matchdagar istället för att jaga felparkerare på landsbygden.

I småbyarna blir det alltså även i fortsättningen polismyndigheten som står för parkeringsövervakningen.

Utökningen av parkeringsövervakningen i Klagstorp, Anderslöv, Skegrie och Smygehamn gäller från den 1 juli i år. Parkeringsvakterna blir då också tre till antalet.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.