Annons

Inga nya ledtrådar efter obduktion av död man

Obduktionen av den döde mannen som hittades på stranden öster om Trelleborg har inte erbjudit några svar. Nu kontaktar polisen alla länder runt Östersjön.
Gislövs läge • Publicerad 8 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var den 26 oktober som en avliden kropp påträffades på stranden vid Gislövs läge, öster om Trelleborg.

Polisen spärrade av platsen för en brottsplatsundersökning, men kom snart fram till att det troligen är en person som flutit till platsen från ett skepp eller ett annat land.

Annons

Inga ledtrådar på mannens kropp har kunnat ge svar på vem mannen är, och utredarna satte stort hopp till obduktionen. Nu har den kommit in.

– Den har inte gett oss några svar som hjälper oss att fastställa vem han är. Han har drunknat, det är allt vi kan fastställa, säger polisens dödsfallsutredare Carl Palmér, som också säger att det inte finns något som tyder på brott.

Man har förberett för att göra DNA-undersökningar, men det har inte gett något resultat än berättar Carl Palmér. Nästa steg är att komma i kontakt med samtliga länder runt Östersjön.

– Än så länge har vi bara fått svar från Danmark. De har inga saknade personer som stämmer överens med mannen. Vi väntar fortfarande på svar från till exempel Polen och Tyskland.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons