Annons

Inga nerskärningar i musikskolan

De befarade nedskärningarna på Musik- och dansskolan stoppas. Verksamheten får ett tillskott på 250000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2005

Allehanda har i flera artiklar skrivit om de planerade nedskärningarna på Musik- och dansskolan. Fem lärare berördes då 0,5 miljoner kronor skulle dras in. Nu ser det ut som minst hälften av besparingarna inte kommer att bli av.

Kommunfullmäktige beslutade i veckan att kulturförvaltningen får 0,25 miljoner kronor utöver budget. Dessa pengar är öronmärkta till Musikskolan. Dessutom har förvaltningen kunnat göra andra små besparingar för att rädda Musikskolans verksamhet.

Annons

Nu har kulturförvaltningen börjat titta på möjligheterna hur nedskärningarna ska begränsas.

– Det är glädjande att vi kan behålla de lärare som skulle beröras, säger kulturchef Jörgen Flink.

Men lite har redan verksamheten skurits ner. En lärare har sagt upp sig och tjänsten dras då in.

Elisabeth Johansson, som sitter i föräldrarföreningen Treklangen och det nystartade verksamhetsrådet där föräldrar kan påverka Musikskolans verksamhet, är nöjd med utgången.

– Nu kan vi komma i gång med vårt arbete i rådet. Tack vare tillskottet känner vi att vi kan blicka framåt. Det finns många frågor som vi vill ta tag i. Till exempel är det svårt att rekrytera lärare till de klassiska instrumenten, säger hon.

När kulturnämnden sammanträdde i tisdags beslutades även om nya avgifter till Musikskolan. De yngsta eleverna kommer inte att betala lika mycket som de äldre från och med i höst.

– Målgruppen fyra till sex år kommer att betala 300 kronor medan de äldre får betala 600 kronor. Det beror främst på att de yngre ofta undervisas i grupp, säger Jörgen Flink.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons