Inga lokaler till nya förskoleavdelningar

Det råder ett akut behov av lokaler till fler förskoleplatser i Anderslöv. Till den 1 maj behövs ett tillskott på omkring 20 platser inom Anderslövs rektorsområde och till skolstarten i höst behövs lika många till. Problemet just nu är att det inte finns några tomma lokaler.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2002

- Vi har inventerat Anderslöv och det finns ingenstans som vi kan sätta tjugo förskolebarn, säger Lisbeth Gisselquist, ordförande i tekniska nämnden. En lösning som nämnden hade tänkt sig var att köpa så kallade Älvsbyhus vilka kan byggas väldigt snabbt men enligt lagen måste kommunen först genomföra en offentlig upphandling vilket skulle göra att det dröjer åtminstone till slutet av året innan några byggnader kunde stå färdiga. - Det var det alternativ vi hade för att vi skulle få fram lokaler i tid. Det hade varit idealet men nu sätter lagen stopp för det, en lag som får gå före barnens bästa, menar Lisbeth Gisselquist. Beslutet om att beställa Älvsbyhus skulle ha tagits på onsdagens sammanträde med tekniska nämnden men när någon påpekade att det skulle innebära att man inte följde lagen om offentlig upphandling så beslutade man att återremittera ärendet till förvaltningen som nu ska försöka hitta en annan lösning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.