Annons

Inga kraftverk kring knuten

Det ska byggas vindkraftverk nära kommungränsen till Skurup menar Trelleborgs kommun, men grannarna på Skurupssidan vill inte ha några vindmöllor kring husknuten.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2008

De tre grannarna överklagar en detaljplan som ger tillstånd för ett par 150 meter höga vindkraftverk, förvisso på grannens tomt men alldeles för nära deras hus enligt dem.

Med tanke på hur stor granntomten är menar de att det vore rimligt att vindkraftverken stod minst en kilometer ifrån deras hus.

Annons

Det är för att rädda värdet på sina fastigheter och slippa stressigt buller som de har valt att överklaga. De tror att det kommer att bli outhärdligt att leva intill vindkraftverken om ett par år eftersom slitage kommer att göra att det gnisslar och bullrar mer och mer.

De är rädda för det obehag som de kan bli utsatta för och menar att vindkraftverkens placering inte får hindra dem från att i framtiden bygga ut på sina tomter.

Nu vill grannarna att kommunen markerar exakt hur nära deras hus kraftverken får stå.

Jonas Lindgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons