Annons

Inga höjda premier för Trelleborg

Trelleborgs kommun har hittills varit förskonad från höjda försäkringspremier och stora självrisker. Däremot drabbades många kommuner av chockhöjningar efter attacken mot World Trade Center den 11 september förra året.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2002

Malmö kommun har har till exempel tvingats fördubbla sin försäkringspremie från tre till sex miljoner kronor. Självrisken har också stigit, från en till 25 miljoner kronor. - Tack vare att vi är mitt inne i en avtalsperiod har vi hittills sluppit sådana dramatiska höjningar, säger Christer Wiedel på ekonomikontoret. Christer Wiedel säger att man försöker gardera sig mot höjningar. Säkerhetschefen Sven Jönsson drar just nu upp riktlinjerna för flera skadeförebyggande åtgärder för att därmed nå lägre premier. Genom att minska riskerna väntas man få betala lägre premier. Kommunen betalade i början av det här året betalade kommunen in sammanlagt 2,8 miljoner kronor för premier. Förutom kommunpaketet betalar man in för försäkringar för motorfordon och olycksfall. För kommunpaketet har man gjort en betalning på 1,7 miljoner kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons