Annons

Inga förvaltningschefer fick tycka till

Inte heller förvaltningscheferna fick säga sitt innan alliansen gick ut och förordade kommunjuristen Jonas Rosenkvist som ny kommundirektör. Detta trots löften från kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2011

Efter att förre kommundirektören Christer Fredriksson blivit uppsagd förklarade Ulf Bingsgård att processen att utse en ny kommundirektör skulle bli annorlunda den här gången. Bland annat skulle förvaltningscheferna få tycka till, vilket inte hade varit fallet när Christer Fredriksson fick jobbet.

På tisdagen meddelade den styrande fempartialliansen att man tänkte föreslå Jonas Rosenkvist, som nu är tillförordnad kommundirektör, till tjänsten. Ställningstagandet hade skett på ett möte utan oppositionen, trots att Ulf Bingsgård lovat ett möte med samtliga gruppledare för att diskutera tillsättningen. Nu visar det sig alltså att inte heller förvaltningscheferna fick tycka till.

Annons

– Tanken är att vi ska fråga dem vid ett senare tillfälle, säger Ulf Bingsgård.

Bingsgård menar att den allmänna åsikten hos förvaltningscheferna är att Jonas Rosenkvist vore att föredra framför någon annan, och att man därför indirekt redan har fått deras åsikter.

– Jag vet att förvaltningscheferna i allmänhet är nöjda med Jonas Rosenkvist, men de ska få tycka till igen, säger han.

Eftersom allianspartierna redan tagit ställning för Jonas Rosenkvist blir synpunkterna från oppositionen och förvaltningscheferna troligen mest av akademisk betydelse. I kommunstyrelsen, som utser kommundirektör, har alliansen sju mandat av 14, med ordförandes utslagsröst.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons