Annons

Inga fler kor på kolonin

Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2006

Härom veckan skrev Trelleborgs Allehanda om att en misskött kviga hade tagits om hand av miljökontoret.

Kvigan hade stått i ett förråd på ett koloniområde i Trelleborg och var fuktigt i pälsen, andades hastigt och stötigt, enligt miljökontorets rapport.

Annons

Nu reagerar även kommunens fastighetsnämnden eftersom det inte är tillåtet att ha klövdjur på kolonin.

"Det har kommit till vår kännedom att en kolonist i er förening har haft nötkreatur på sin kolonilott i en kolonistuga" skriver fastighetsnämnden i ett brev till föreningen. "En kviga har omhändertagits av miljönämnden".

I arrendeavtalet mellan föreningen och kommunen står det att det är tillåtet med fjäderfän och kaniner på området. Några nötkreatur är inte tillåtet att ha på området.

I föreningens egna stadgar finns också bestämmelser om vilka villkor som gäller för djurhållningen inom koloniområdet, enligt fastighetsnämndens brev.

I sitt brev till koloniföreningen skriver fastighetsnämnden och uppmanar föreningens styrelse att se till att stadgarna och arrendeavtalet efterlevs av medlemmarna.

Några fler kor i kolonin vill fastighetsnämnden inte se.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons