Annons

Inga fler åtgärder för trafikmiljön vid skolorna

Tekniska nämnden är i stort sett nöjd sina insatser för trafikmiljön kring skolorna i Trelleborg. Det framgår av svaret på skolnämndens önskemål om säkrare skolvägar för barnen.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2006

I ett brev till tekniska nämnden i november ställde skolnämnden ett antal krav när det gäller trafikmiljön kring skolorna. Bland annat en generell hastighetsbegränsning kring alla skolor, med särskild prioritering vid Centralskolan och Granlundaskolan/Ljungrenska skolan i Trelleborg.

Skolnämnden vill bland annat också att trafiklösningarna på Östervångsvägen ska förbättras så att barn på ett säkert sätt ska kunna korsa vägen. Ärendet togs upp på tekniska nämndens sammanträde i onsdags. Nämnden konstaterade i sitt svar till skolnämnden att man vidtagit en rad säkerhetsåtgärder vid skolorna. Den rekommenderade hastigheten vid alla skolor är redan satt till 30 km i timmen. Östervångsvägen har exempelvis markerade övergångställen med refuger för att ge en dämpande effekt på hastigheten, enligt nämnden.

Annons

Enligt Bengt Gunnarsson (m) vice ordförande i skolnämnden, har många klagat på att bilarna kring skolorna kör för fort.

– Framförallt vid Ljungrenska skolan och Granlundaskolan. Folk kör för fort trots att där finns refuger. Vår uppgift är att se till att trafikmiljön kring skolorna är säker. Sedan är det upp till tekniska nämnden hur det ska ske i praktiken, men vi måste påtala problemet, säger Bengt Gunnarssom.

Enligt tekniska nämnden skulle ytterligare åtgärder vid Granlunda/Ljungrenska skolan kunna vara att ta bort möjligheten att köra in och lämna eller hämta barn på det lilla vägavsnittet öster om Ljungrenska skolan. Några andra åtgärder planeras inte. Nämnden efterlyser dock ytterligare dialog med skolorna eftersom man anser att en samordnande funktion från skolan för närvarande saknas.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons