Annons

Inga cykelbulor vid Ängshögsskolan

Det blir inga farthinder på cykelvägen vid Ängshögsskolan. Detta sedan Handikappsombudsmannen (HO) gett klartecken till Kommunal tekniks förslag
Trelleborg • Publicerad 26 april 2002

Bakgrunden är att Ängshögsskolans föräldraförening anmält kommunen till HO. Föreningen var inte nöjd med kommunens åtgärder för att skydda barnen när de passerar cykelbanan utanför Änghögskolan, som är en specialskola för barn med autism och andra kommunikations- och samspelssvårigheter. Bland annat ville föreningen ha farthinder på cykelbanan. Nu anser HO att den bästa lösningen vid Änghögskolan är att ordna hämtning och lämning enligt Kommunal tekniks förslag, via Rotslingan. - Då skulle barnen inte behöva passera cykelbanan över huvud taget, säger Staffan Stål på Kommunal teknik. Staffan Stål anser att cykelbanorna också anläggs av trafiksäkerhetsskäl, för att cyklister ska slippa färdas på gatorna bland biltrafiken. Om cykelbanorna försämras kan cyklisterna istället välja att färdas på gatorna. - Några mer åtgärder på cykelbanan tänker vi inte vidta, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons