Annons

Inga bullerskydd vid E 6-infart

Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007

Vägverket tänker inte bygga några bullerskydd längs Västra infarten i Trelleborg.

Det skriver Vägverket i sitt svar till villaföreningen Västerjärsborna som skrivit till Vägverket angående luft- och bullerproblem längs vägen.

Annons

Vägverket har inte genomfört några mätningar utan använder en beräkningsmodell för bullret. Då hamnar bullret vid bostäderna längs infarten under den gräns som Vägverket satt där man går in med bullerdämpande åtgärder.

Enligt Vägverkets brev ligger ljudnivån under den nivå där verket har möjlighet att erbjuda åtgärder. Gränsen går vid 65 dB (A) som ett medelvärde under dygnet vid fasaden. Enligt beräkningarna ligger ljudnivån vid bostäderna längs Västra infarten under 60 dB(A).

När det gäller luftkvaliteten använder Vägverket en modell som beräknar halterna av bland annat kvävedioxid och partiklar.

Enligt Vägverket finns det ganska stora säkerhetsmarginaler i beräkningarna, som visar att halterna längs vägarna i Skåne ligger under normen.

"Men de ligger ganska högt och vi skall följa utvecklingen" skriver Vägverket i sitt svar till villaföreningen.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons