Inga besked om E 6 i riksdagen

Det blev inga klara besked om tidpunkten för utbyggnaden av E 6 när Carl-Axel Johansson (m), riksdagsman från Köpingebro, fick svar på sina frågor av miljö- och infrastrukturministrarna.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2003

- Statsrådens besked innebär en uppenbar risk för ytterligare försening, säger Carl-Axel Johansson. Carl-Axel Johansson hade frågat ministrarna om tidpunkterna dels för beslut om tillstånd enligt miljöbalken, dels om när regeringen ska fatta beslut om Vägverkets nationella plan, där utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge finns med under perioden 2006-2008. Infrastrukturminister Ulrica Messing säger i sitt svar till Carl-Axel Johansson att regeringen har skjutit fram beslutet om den nationella planen från december till januari 2004. När det gäller miljöprövningen svarar miljöminister Lena Sommestad att hon inte kan ge något besked om när beslutet om tillståndet enligt miljöbalken kan fattas. "Jag försäkrar att beredningen sker skyndsamt med sikte på ett beslut så snart som möjligt", skriver Lena Sommestad i sitt svar. Det var i juli 2002 som Vägverket lämnade in underlaget till miljödepartementet, men ännu har inget beslut fattats. Lena Sommestad förklarar i sitt svar att stora trafikprojekt innebär att användningen av marken bestäms för lång tid framöver. Hon menar att det är viktigt att de projekten därför får en seriös miljöprövning så att den nya vägen får en lämplig sträckning. - Den senaste tidens allvarliga olyckor på vägavsnittet gör att frågan måste hanteras än mer skyndsamt, menar Carl-Axel Johansson. Regeringens långsamhet i ärendet är mycket oroväckande. Carl-Axel Johansson anser att ytterligare förseningar av utbyggnaden inte kan accepteras.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.