Annons

Inga åtgärder trots bullerklagomål

En boende på Stavstensudde har svårt att sova och kan inte njuta av att vara i sin trädgård. Varken kommunen eller länsstyrelsen ser dock någon anledning att minska bullret från E 6.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2013
Foto: Tomas Nyberg

Bullervallen tar inte bort oljudet från alla lastbilar som kör förbi på E 6:an. Kan man inte bygga ett bullerplank också? Det undrade en kvinna på Stavstensudde redan 2011. Hon bor nära vägen och menar att bullret innebär stora problem för henne. Hon har svårt att sova om nätterna och hon kan inte ha fönstren öppna under varma sommarnätter. Trädgården är också svår att njuta av eftersom bullret stör samtal.

Hon klagade på detta för samhällsbyggnadsnämnden men svaret blev inte till hennes belåtenhet. Nämnden beslutade i september 2011 att inte utföra några åtgärder. En trafikmätning har gjorts vid den bostad på Stavstensudde som ligger närmast vägen, 113 meter. Den visade att bullret ligger inom den tillåtna gränsen enligt Naturvårdsverkets riktlinjer.

Annons

Kvinnan överklagade detta till Länsstyrelsen i Skåne. Hon menar att bullernivån är väldigt hög och att bullermätningen inte kan stämma med verkligheten. Ett bullerplank skulle kunna dämpa oljuden.

Länsstyrelsen har nu tagit ställning i fallet. Man menar att eftersom trafikmätningarna ligger inom de tillåtna gränserna så finns det ingen anledning att göra bulleråtgärder. Överklagandet avslås därför.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons