Annons

Inga åtgärder efter anmälan mot vårdboende

Täppans vårdboende anmäldes av en kvinna som var missnöjd med den behandling hennes leukemisjuka mamma fick. Men socialstyrelsen väljer att inte vidta några åtgärder.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2009

TRELLEBORG. Det var i juli 2007 som kvinnan besökte sin medtagna och smärtpåverkade mamma på Täppans korttidsboende. Personalen sa att det i första hand var sjuksköterskan som skulle besluta om att ringa efter ambulans men kvinnan valde ändå att göra det. Dagen efter avled modern på sjukhuset.

I maj samma år hade det konstaterats att hon led av leukemi och hon vårdades på sjukhus stora delar av maj och juni. Tillsammans med närstående hade beslut fattats om att vården skulle bli palliativ.

Annons

Socialstyrelsen framhåller i sin bedömning att övergången från botande till symtomlindrande vård ska ske då patienten överförs till kommunal vård. De betonar också att när patienters hälsotillstånd försämras ska extra tillsyn ges och närstående ska kontaktas tidigt.

Men socialstyrelsen väljer att avsluta ärendet utan ytterligare åtgärder.

Lucas Dietrichson
Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons