Annons

Infrastrukturministern invigde E6

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) strålade ikapp med solen när hon var med och invigde nya E 6 vid Skegrie på torsdagens eftermiddag.
Trelleborg • Publicerad 24 maj 2012
Vädret var som klippt och skuret för invigningen av den nya vägen, där Pontus Lindberg (M), regionråd, Gunnar Malm, generaldirektör Trafikverket, Lars-Ingvar Ljungman (M); kommunalråd Vellinge, Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister samt Ulf Bingsgård (M), kommunalråd Trelleborg, skötte saxarna.
Vädret var som klippt och skuret för invigningen av den nya vägen, där Pontus Lindberg (M), regionråd, Gunnar Malm, generaldirektör Trafikverket, Lars-Ingvar Ljungman (M); kommunalråd Vellinge, Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister samt Ulf Bingsgård (M), kommunalråd Trelleborg, skötte saxarna.Foto: Claes Nyberg

– Historien tar oss med in i framtiden, sade ministern bland annat i sitt tal och syftade på fynden som gjorts vid utgrävningarna i samband med vägbygget.

Hon berörde även trafiksäkerheten som ett av de viktigaste skälen till att den nya vägen byggts ut, något som alla talare var överens om.

Annons

Det var flera av talarna som hänvisade till de unika fynden vid utgrävningarna under invigningen på den nya informationsplatsen vid Skegrie trafikplats. Bland andra Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm, som även berörde trafikflödet i sitt tal.

– E 6 mellan Vellinge och Trelleborg är en av Sveriges mest trafikerade vägar, sade han, och 20 procent är tung trafik.

De båda kommunalråden Lars-Ingvar Ljungman (M), från Vellinge och Ulf Bingsgård (M), från Trelleborg, talade också liksom regionrådet Pontus Lindberg (M).

Alla de skånska politikerna vara rörande överens om glädjen över den nya vägen, och passade också på tillfället att påpeka för infrastrukturministern att det behövs flera investeringar i vägar och järnvägar i Skåne.

Med vid invigningen var även den franske konstnären och landskapsarkitekten Bernard Lassus som skapat konstverken längs den nya vägen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons