Annons

Infrastruktur hett på konferens

150 deltagare från transportbranschen diskuterade framtida infrastruktur.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007
I går fylldes Malmrossalen på Hamngatan 9 av representanter från transportbranschen för att diskutera framtidens infrastrukturbehov. Bild: Claes Nyberg
I går fylldes Malmrossalen på Hamngatan 9 av representanter från transportbranschen för att diskutera framtidens infrastrukturbehov. Bild: Claes NybergFoto: 

Frågan om det kommer att finnas tillräckligt med kapacitet i infrastrukturen i framtiden var det övergripande temat på Trelleborgs hamns årliga konferens för transportbranschen som hölls i Malmrossalen på Hamngatan 9 på tisdagen.

Framför allt diskuterades – naturligt nog – godstransporterna mellan Skandinavien och kontinentala Europa, där linjerna mellan Trelleborg och Tyskland/ Polen är viktiga beståndsdelar.

Annons

Bland de frågor som man gick in på mer i detalj fanns industrins krav på framtidens transporter och Skåne som ett viktigt nav i logistiken, vilken kapacitet på infrastrukturen som kommer att behövas och hur man ska undvika flaskhalsar i transporterna. Dessutom debatterade man vem som ska finansiera den framtida infrastrukturen och om privat ansvar är lösningen.

Om järnvägen kan ta större del av transporterna som miljövänligt transportmedel var en annan fråga som togs upp på konferensen som avslutades med att man bland annat diskuterade om det behövs en särskild lobbyorganisation för branschen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons