Annons

Informationschef med rötterna i stan

Klagstorpsfödda Gösta Sjöström har varma känslor för Trelleborg.Som informationschef på Peab var han inbjuden till Aktiespararnas möte i går.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2006
Att sadla om mitt i livet är något som Klagstorpsfödda Gösta Sjöström, informationschef på Peab, rekommenderar alla att göra. I går talade han på Aktiespararnas möte i Trelleborg.
Att sadla om mitt i livet är något som Klagstorpsfödda Gösta Sjöström, informationschef på Peab, rekommenderar alla att göra. I går talade han på Aktiespararnas möte i Trelleborg.Foto: 

– I morse släppte Peab sitt bokslut för 2005. Hela byggbranschen upplever en högkonjunktur just nu och vi har förhoppningar om att den kommer att vara långvarig, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab som igår var inbjuden av Aktiespararna för att berätta om Peabs verksamhet. Gösta Sjöström är född och uppvuxen i Klagstorp två mil öster om Trelleborg.

– Mot alla odds lyckades jag ta studentexamen på Söderslättsgymnasiet en gång i tiden, säger han.

Annons

Under 20 år av sitt liv jobbade han sedan som journalist på Sveriges Radio. Mest rapporterade han om sport.

– Trelleborgs FF har alltid haft en plats i mitt hjärta, säger han. Sedan han blev headhuntad till Peab har han varit delaktig i många långa projekteringsprojekt och uppbyggnader av nya stadsdelar, bland annat i Göteborg och Malmö.

– Det är mycket spännande. Vi bygger från Karesuando i norr till Trelleborg i söder, säger Gösta Sjöström.

Peab är även ett av de företag som är med och bygger den nya stadsdelen Stavstensudde i Trelleborg.

Gösta Sjöström har varit med om många spadtag i samband med invigningar av nya byggprojekt.

– Men när vi tog första spadtagen på Stavstensudde var det speciellt, säger han. Att jämföra jobbet som journalist och informationschef, det går inte menar Gösta Sjöström.

Numera bor han i Malmö och i Torekov. En fördel med det nuvarande jobbet är att han får resa mycket, berättar han.

– Jag rekommenderar alla att pröva något annat mitt i livet. Även någon som är så gammal som jag kan lära sig något nytt, säger han.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons