Annons

Influensavaccin slut på vårdcentral i Trelleborg

Efterfrågan på årets influensavaccin har varit så stor att vaccinet har tagit slut på flera vårdcentraler. Bland annat i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2018
Centrumkliniken i Trelleborg har slut på årets influensavaccin.
Centrumkliniken i Trelleborg har slut på årets influensavaccin.Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT

Vårdcentraler i Trelleborg, liksom runt om i landet, erbjuder nu drop in-tider för de som vill vaccinera sig mot årets influensa. Men efterfrågan har varit så stor i hela Europa att tillgången till vaccinet har blivit begränsad. Det skriver Region Skåne på sin hemsida och konstaterar att vissa skånska vårdcentraler nu har fått slut på vaccin.

En av de vårdcentraler som har tömt sitt lager är Centrumkliniken i Trelleborg. De fick ställa in sina drop in-tider under såväl torsdagen som fredagen. Det framgår inte på vårdcentralens hemsida om och när de kan få tillgång till nytt vaccin.

Annons

”Att vissa vårdcentraler har fått slut beror på att många personer som rekommenderas influensavaccination har hörsammat uppmaningen till vaccination och kommit tidigt under säsongen för att vaccinera sig”, skriver Region Skåne.

Inga övriga vårdcentraler i Trelleborg informerar om att de har slut på vaccin.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons