Annons

Industri kan bli ny idrottshall

En tidigare industrifastighet kan bli Trelleborgs nya idrottshall för friidrott, bågskytte och inomhusboule. Det har fritidsnämnden beslutat. "Vi kommer utreda detta vidare" säger nämndens ordförande Mats Svensson (KD).
Trelleborg • Publicerad 29 mars 2012

Det är en enig fritidsnämnd som står bakom planerna på en ny idrottshall. Det gemensamma siktet riktas mot en industrifastighet på Maskingatan nära Willys.

– Vi kommer titta på andra lokaler. Men det är det hetaste alternativet, säger Mats Svensson.

Annons

Byggnaden på Maskingatan är 61 x 32 meter och skulle därför kunna rymma banor för friidrott, bågskytte och inomhusboule. Men många steg återstår innan satsningen kan bli verklighet. Först ska projektet utredas. Sedan ska det, och finansiering få politiskt stöd innan lokalen kan köpas eller hyras.

– Detta är ändå en fråga med hög prioritet. Även om vi naturligtvis inte nu kan säga att vi har en färdig hall ett visst datum, säger Mats Svensson.

Han menar att många idrottsföreningar är trångbodda i de hallar som finns idag. Brist på tider för träning och tävling är ett återkommande problem.

– Klubbar och föreningar är trängda. Vi har, enkelt uttryckt, en hall för lite, säger Mats Svensson.

Motiverar det att använda skattepengar till en ny idrottshall?

– Ja, absolut. Följdeffekterna blir stora. Bra idrottsmöjligheter är viktiga för att barn och unga ska kunna träna. Det lockar även folk att flytta till Trelleborg. Då får vi också ett större skatteunderlag, säger Mats Svensson.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons