Annons

Indraget stöd stänger museum

I mitten av augusti förlorar Trelleborgs Sjöfartsmuseum sitt personalstöd från arbetsförmedlingen. Inte heller kommunen ställer upp med pengar och därför blir öppettiderna nu kraftigt indragna.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2005

Trelleborgs Sjöfartsmuseum öppnades 1996 och har sedan dess drivits av en ideell förening som vill föra sjöfartens historia vidare. Öppettiderna har varit generösa och besökare har haft möjlighet att se utställningen alla dagar i veckan.

Att man kunnat bedriva verksamheten har möjliggjorts av ett samarbete med arbetsförmedlingen. Men arbetsförmedlingens krav är att samarbetet ska leda till arbete för personalen, vilket visat sig vara omöjligt för den ideella föreningen Trelleborgs Sjöfartsmusei vänner som står utan de resurserna.

Annons

För att rädda verksamheten vände sig föreningen till kommunen, men även där uteblev stödet. Beslutet klubbades igenom av kulturnämnden i onsdags. Kulturchefen Jörgen Flink beklagar beslutet.

– Det är en viktig del av vårt kulturliv. Jag hoppas att det löser sig, säger han.

Tills vidare har museet dragit ned sina öppettider som nu begränsas till endast söndagar.

– Det är vi i styrelsen som delar på det, säger Hans Andersson, ordförande i föreningen.

Han menar att det skulle vara tråkigt om den del av Trelleborgs historia som de lyckats plocka fram åter skulle försvinna. Men helt förlorat är inte loppet.

– Jag har pratat med Jörgen Flink och han kom med en del tips och ska prova de möjligheterna, säger Hans Andersson.

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons