Annons

Individuella programmet på gymnasiet ändras

Gymnasieskolan i Trelleborg ska på försök erbjuda eleverna på individuella programmet att följa de nationella programmen, förutom i de ämnena där betyg fattas.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2003

Försöket kommer till på grund av riksdagens beslut att avveckla individuella programmet på gymnasiet före år 2006. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fattade beslut att sätta igång försöket från och med i höst på sitt senaste sammanträde. Meningen är att eleverna ska delas in i fyra olika grupper, varav innehållet i tre redan är fastlagt. I den första gruppen finns elever som saknar ett behörighetsämne och som har konkurrenskraftiga meritpoäng. I den andra gruppen hamnar elever som saknar ett till tre behörighetsämnen men ändå kan vara med i ett nationellt program, men med fyraårsplanering. I den tredje gruppen finns elever som är obehöriga med låga meritpoäng. Dessa elever går på ett eget schema. Elever som inte klarar av normala studier placeras i en fjärde grupp. Där har nämnden inte riktigt klarat ut hur undervisningen ska se ut ännu.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons