Annons

Inbrottsvåg på Trelleborgs skolor

Hela fem skolor har fått påhälsning av ovälkomna gäster under den senaste veckan och polisen misstänker att organiserad brottslighet ligger bakom.
Trelleborg • Publicerad 6 juni 2003

- Vi tror att det är ett gäng som håller på med just skolinbrott, säger närpolischef Björn Schäfer. På Granlundaskolan blev en CD-radio, en scanner och en hårddisk stulna när någon tog sig in i ett klassrum genom en krossad fönsterruta natten till i torsdags. Tidigare i veckan har även Pilevallskolan, Vannhögskolan, Musik- och dansskolan och Vårdgymnasiet drabbats. I slutändan blir det mycket pengar som går åt till nyinskaffning av utrustning. På skolorna finns mycket stöldbegärligt gods. Björn Schäfer ger skolpersonalen rådet att se över var sådan utrustning bevaras någonstans. - Vi kommer att prata med skolorna och se vad som kan göras. Man kan exempelvis försvåra för tjuven genom att inte ha datorer precis vid fönster och genom att installera låsanordningar på datorerna, men det är svårt att skydda sig helt och hållet, säger han. På Vannhögskolan förbereder man sig inför sommaren genom att låsa in allt dyrbart i rum utan fönster. Björn Schäfer konstaterar också att det är svårt att få tag i skolinbrottstjuvar. - I förlängningen är det nog kameraövervakning som krävs för att få fast tjuvarna. Nu ligger det en översyn av lagstiftningen för övervakningskameror som vi hoppas på, säger Björn Schäfer.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons