Inbrottsvåg i villaområde

Trelleborg • Publicerad 6 november 2007

En eller flera kyliga tjuvar har varit aktiva i Höllviken. På måndagseftermiddagen gjordes inbrott i tre villor på Västra Lindviksvägen, Solviksvägen och Hasselviksvägen. Polisen har nu kommit fram till när inbrotten skett, mellan klockan 14.45 och 20.40.

I det ena huset fanns tjuvarna kvar i huset när en kvinna med sina barn kom hem strax efter klockan 17. Hon flydde med sina barn.

– De flesta inbrotten har skett just när det börjat bli mörkt, säger kriminalkommissarie Ann-Christine Sjöbäck. Många har varit i rörelse, på väg hem eller bort igen, så det tyder på att husen har övervakats.

För kort tid sedan skedde två likadana inbrott i området, som ligger längst i nordöst i Höllviken, med uppbrutna fönster åt trädgårdssidan. Bara lättsålda grejor, kameror, smycken och kontanter, har stulits.

– Uppenbart är det samma gärningsmän, säger Ann-Christine Sjöbäck som gärna vill komma i kontakt med dem som kan ha sett något ovanligt i området.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.