Annons

Inbrottstjuvarna som hittades i duschen åtalas

Nu åtalas de två personer som misstänks för att ha brutit sig in i en bostad på Carl Smithsgatan i Trelleborg för drygt två veckor sedan.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2019 • Uppdaterad 2 augusti 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var den 15 juli som grannar upptäckte att något inte stod rätt till, när hunden som bodde i huset sprang omkring på gatan och skällde. Det visade sig vara inbrottstjuvar i en bostad på gatan, som släppt ut hunden. Grannarna slog larm, och kunde filma två misstänkta personer som lämnade platsen i en bil.

Redan samma kväll hittades två misstänkta personer i en annan ort, och under natten anhölls de.

Annons

Åklagare Pernilla Åström har tidigare berättat för TA att hon är imponerade över det snabba arbetet som utförts av polisen, med hjälp av uppgifter från vittnen.

– Personerna som sett bilen som man sedan kunnat spåra till ett uthyrningsställe, där man kunnat visa bilder på de misstänkta och få en adress till de misstänktas boende, har gjort ett bra jobb, sa hon till TA tidigare.

På adressen hittade polisen ett uppbrutet kassaskåp samt annat stöldgods från bostaden i Trelleborg. Bakom ett duschdraperi hittades två personer, som togs med för förhör.

Under torsdagen väcktes åtal mot de två personerna, som åtalas för grov stöld. Båda personerna har erkänt brottet. De misstänkta har suttit häktade sedan den 18 juli.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons