Annons

Inbrottstjuv dömd till fängelse

Den man som i slutet av juni togs på bar gärning efter att han gjort inbrott i en turistbuss i Trelleborg dömdes på onsdagen till fängelse.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2002

Förutom till stöld dömdes den 48-årige mannen för snatteri, häleri, narkotikabrott, brott mot alkohollagen, olovlig körning vid flera tillfällen, drograttfylleri samt förseelse mot trafikordningen. Sammanlagt dömdes han till fängelse i åtta månader. Mannen har tidigare dömts till villkorlig dom där tiden ännu inte löpt ut och får därmed även tillbringa resterande delen av den domen i fängelset. Mannen har suttit häktad sedan den 27 juni men släpptes på fri fot efter gårdagens rättegång. Rätten ansåg inte att det fanns någon risk att mannen i väntan på att få avtjäna sitt straff kommer att begå några brott som är häktningsgrundande. Vid inbrottet i bussen stal mannen bland annat läsk, en video, en mobiltelefon, nycklar och en väska som en passagerare glömt kvar. Flera av sakerna fann polisen vid en husrannsakan i en lokal som mannen disponerar. Tidigare har polisen funnit annat stöldgods hos mannen, bland annat en väska innehållande ett mobilt larm värt 25 000 kronor som stals från ett bygge i Trelleborg i början av april. Med anledning av detta dömdes mannen för häleri.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons