Annons

Inbrottsligor spanar vid hamnen

Genom att fotografera registreringsskyltar på fordon som är på väg från Trelleborg får inbrottstjuvarna reda på vilka hus som står tomma.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2014
Foto: Eva-Lisa Svensson

En läsare har hört av sig Trelleborgs Allehanda och berättat att dennes granne troligen råkat ut för någon som rekade inför bostadsinbrott. Grannen befann sig med sin husbil på parkeringen intill väntfilerna i Trelleborgs hamn när någon tog bild på registreringsskylten.

När grannen började fråga runt fick hon veta att personerna som tagit bilden vistats vid hamnen under några dagar. Man misstänker att de, genom att kolla ägarregistret, tar reda på var bilägarna bor och sedan passar på att göra inbrott i deras hem medan de är på semester.

Annons

Varken hamnens säkerhetschef Jim Leveau eller TT-lines säkerhetssamordnare Lars-Göran Hansson känner till vad som hänt. De har inte hört talas om fenomenet innan TA återberättar vad läsaren och hennes granne misstänker.

– Jag vet att liknande tillvägagångssätt har förekommit på långtidsparkeringar vid flygplatser, men här känner jag inte till att det skulle vara så, säger Jim Leveau.

Han planerar nu att ta kontakt med rederierna som finns i hamnen för att ta reda på om någon anställd vet mer.

– Är det så att detta förekommer måste vi gå ut med en varning, säger han.

Inte heller polisen verkar känna till problemet.

- Jag har inte hört talas om att något sådant hänt i Trelleborg, säger Patric Fors, informatör på polisens ledningscentral.

Jonas Jakobsson
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons