Annons

Inbrottsförsök på Maxi – med stege via taket

Inbrottstjuvarna sågade ett hål i taket. Sedan klättrade de in i varuhuset med en repstege – mitt framför en övervakningskamera.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2009
Foto: 
Handlare Håkan Ahlm på Maxi Ica berättar att tjuvarna sågat upp de båda taken och sedan klättrat in i varuhuset med hjälp av en repstege.
Handlare Håkan Ahlm på Maxi Ica berättar att tjuvarna sågat upp de båda taken och sedan klättrat in i varuhuset med hjälp av en repstege.Foto: 
Polisens tekniker Anders Ottosson undersöker brottsplatsen.
Polisens tekniker Anders Ottosson undersöker brottsplatsen.Foto: 
Tjuvarna sågade upp taket och släppte ned en repstage – mitt framför en övervakningskamera.
Tjuvarna sågade upp taket och släppte ned en repstage – mitt framför en övervakningskamera.Foto: 

TRELLEBORG. När dessutom larmet gick till vaktbolaget gick valde tjuvarna att fly uppför repstegen igen.

– Vad vi kan se har de stulit mycket lite. De blev skrämda när larmet gick och försvann samma väg de kom, de hade tydligen inte räknat med larmet, berättar handlare Håkan Ahlm på Maxi Ica.

Annons

Han är på plats på varuhusets kosmetika-avdelningen där polisens tekniker Anders Ottosson under onsdagsförmiddagen undersöker brottsplatsen efter spår. Tjuvarna har rivit ner några kajalpennor på golvet, och i taket syns hålet som de sågat upp och tagit sig in genom. På golvet ligger repstegen kvar. "En omvänd rififi-kupp" kallar Anders Ottosson det hela.

Larmet gick tjugo i två natten till onsdagen, det utlöstes när tjuvarna firade ner repstegen, berättar Håkan Ahlm. Men tjuvarna kan inte ha räknat med varken larmet eller övervakningskameran, säger Håkan Ahlm och får medhåll av Anders Ottosson. Det ser ut som att gärningsmännen varit på platsen väldigt kort tid och lämnat den mycket hastigt. De har nämligen glömt en del av sin utrustning, berättar han och visar upp fyra stora bagar som lämnats kvar på platsen. Förmodligen har tjuvarna planerat att fylla dem med varor, men inte hunnit. För bara sju minuter efter att larmet gick var väktare från vaktbolaget Securitas på plats och tjuvarna försvunna.

Det rör sig om minst två gärningsmän, säger Anders Ottosson, som nu ska gå igenom det inspelade materialet från övervakningskameran.

Nu återstår att laga hålet i taket som tjuvarna sågat upp. Det är dubbla tak så de har nog fått kämpa lite, konstaterar Håkan Ahlm.

Fotnot: Rififi-kupp: Efter franska filmen "Rififi" från 1955. Ett skickligt inbrott genom hål i tak eller vägg.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons