Annons

”Inbrotten sker hela tiden här”

Västra industriområdet är väldigt inbrottsdrabbat. Enligt företagarna och polisen sker stölder systematiskt.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2014
Foto: 

– Har man något som man inte vill ha kan man ställa ut det, nästa dag är det borta. Det åker runt folk och stjäl hela tiden. Det är ju fritt fram eftersom det är tomt där varje kväll, säger Inge Nyström, chef över Euromaster i Trelleborg.

Under januari fick företaget påhälsningar två gånger. Tjuvarna fick emellertid inte med sig så mycket.

Annons

– Första gången tog de sig in i kundmottagningen och tog en tom kassalåda. Andra gången gick larmet och de flydde utan att ens komma in. När larmet går tror jag det vanliga är att man springer och gömmer sig för att se om det kommer någon. Men båda dessa gånger hade vi tur. Securitas var i närheten och kunde vara på plats snabbt.

Men även om tjuvarna inte lyckas ta något kan det ändå ställa till det för företagen.

– Sista inbrottsförsöket klipptes telekabeln av. Det blir svårt att jobba när varken telefoner eller datorer fungerar, säger han.

Är du rädd för att jobba över eftersom det är så vanligt med inbrott?

– Nej, jag tror inte det blir några problem. Jag är 194 centimeter lång. Jag kommer inte att ge bort några pengar, de får jobba ihop dem som vi gjort, säger Inge Nyström.

Biträdande närpolischef Mats Hammar bekräftar att industriområdet är inbrottsdrabbat.

– Det har karaktären av ett typiskt industriområde. Det är mörkt, ligger ensligt och där finns inte några direkta nattindustrier, säger han.

Hoppas på minskning

Mats Hammar hoppas att den nya vägen, förlängningen av Hedvägen mot Maglarpsrondellen, på längre sikt innebär att inbrotten i området blir färre.

– Om det börjar röra sig mer människor där brukar det bli så. Upptäcktsrisken ökar helt enkelt när det finns människor som kan observera misstänkta bilar eller personer på platsen, säger han.

Annons

LÄS MER:

Artikeln är en del av näringslivsspecialen om Västra industriområdet i tisdagens TA. Läs mer i e-tidningen: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg, Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons